Τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία μόνο με τεστ 72 ωρών

0
81

Μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό θα εισέρχονται από την Τρίτη στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων οι τουρίστες από τη Βουλγαρία και Ρουμανία. Σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε ότι από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.
Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Σάββατο 25/7/2020
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4166, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. 1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», σημειώνει η ανακοίνωση.
Από τα 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα :

οκτώ εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
τρία εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
εννέα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
τέσσερα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
ένα εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας
δύο εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
ένα εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου
ένα εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου
δύο εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ