Τουρισμός: Οι Σέρβοι έσπασαν το εμπάργκο – Άνοιξαν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στον Προμαχώνα

Νέα παλινωδία στη διαχείριση του τουρισμού καθώς μετά το ευτράπελο της απευθείας πτήσης από Σουηδία παρά το απαγορευτικό, σκυτάλη πήραν οι ταξιδιώτες από Σερβία που «έσπασαν» το εμπάργκο στον Προμαχώνα, προφανώς κατ΄εξαίρεση αφού οι Αρχές δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες Σέρβοι -κυρίως από το Βελιγράδι- έσπευσαν να περάσουν τα ξημερώματα τα σύνορα προκειμένου να προλάβουν το απαγορευτικό που ανακοίνωσε για τις 6 τα ξημερώματα η ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πάρα πολλά αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα.

Οι ταξιδιώτες περίμεναν σε ουρές για περισσότερες από 4-5 ώρες με αποτέλεσμα να τους πιάσει το κλείσιμο των συνόρων μόλις λίγα μέτρα πριν εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Οι ουρές ήταν τεράστιες, καθώς στο σημείο είχαν φτάσει και πολίτες άλλων χωρών, για τους υπηκόους των οποίων τα σύνορα είναι ανοικτά. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Μολδαβοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο και με τους τελωνειακούς υπαλλήλους εκατέρωθεν να μην μπορούν να διαχωρίσουν τις εθνικότητες.

Οι Αρχές έκριναν ότι ήταν μάταιο να πείσουν τους Σέρβους να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στη χώρα τους, καθώς τα οχήματα είχαν σχηματίσει τεράστιες ουρές. Τελικά, ύστερα από συνεννόηση των Αρχών, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα και να εισέλθουν όσοι βρίσκονταν στον μεθοριακό σταθμό στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ