Τουρκία: ‘Αμεση απέλαση 600 Αφγανών μεταναστών

Οι τουρκικές αρχές θα απελάσουν περίπου 600 αφγανούς μετανάστες αυτό το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών. Οι Αφγανοί είχαν περάσει στην Τουρκία μέσω του Ιράν εξαιτίας των «συνεχιζόμενων τρομοκρατικών ενεργειών και των οικονομικών προβλημάτων» στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο, και οι αρχές ασφαλείας τούς είχαν παραδώσει στις περιφερειακές υπηρεσίες μετανάστευσης. Η απόφαση της Άγκυρας, ωστόσο, έχει εγείρει την αντίδραση των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες καταγγέλλουν τις μαζικές απελάσεις.
Το υπουργείο ανέφερε ότι οι διαδικασίες έκδοσης ολοκληρώθηκαν για 591 μετανάστες στην ανατολική επαρχία του Ερζερούμ και ότι ναυλωμένες πτήσεις προς την Καμπούλ θα αναχωρήσουν σήμερα και αύριο μεταφέροντάς τους.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν την Τουρκία για τις απελάσεις μεταναστών στις χώρες τους, οι οποίες μαστίζονται από ένοπλες συγκρούσεις, περιλαμβανομένου του Αφγανιστάν, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Record number of Afghan migrants reaching Eastern Turkey without papers pic.twitter.com/NN9vVGxnJH
— Hürriyet Daily News (@HDNER) April 4, 2018

Αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Hurriyet έγραψε ότι «τρία εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται στο Ιράν και προσπαθούν να έρθουν στην Τουρκία όπου περισσότεροι από 20.000 Αφγανοί χωρίς νόμιμα έγγραφα έχουν εισέλθει μόλις τους τρεις πρώτους μήνες του 2018″.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuterswww.ert.gr

2018-04-07 16:19:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ