Τους βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της οικονομίας παρουσίασε στον Κυρ. Μητσοτάκη η «Επιτροπή Πισσαρίδη»

Τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη της οικονομίας παρουσίασε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό η λεγόμενη «Επιτροπή Πισσαρίδη». Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κεντρικός στόχος μεταξύ άλλων είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εργασίας.

Ενίσχυση της παραγωγικότητας, αύξηση των εξαγωγών, στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία αποτελούν τους βασικούς άξονες των προτάσεων της επιτροπής σοφών υπό τον καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Έχω δει ότι πολλές από τις προτάσεις -όχι όλες κατ’ ανάγκη- αλλά πολλές από τις προτάσεις της έκθεσης κινούνται στη γραμμή -όχι απλά των δικών μας προγραμματικών δηλώσεων- αλλά και δράσεων που έχουμε ήδη δρομολογήσει,  αλλά προφανώς αυτό είναι ένα πυκνό σχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει τον ίδιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θέτει στόχους οι οποίοι εφόσον μπορέσουμε να τους πετύχουμε, θα μιλάμε πράγματι για μια μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων

* βοήθεια σε ανέργους για επανένταξη στην αγορά εργασίας
* επέκταση του συστήματος μητρικής άδειας και στους πατέρες
* φορολογικά κίνητρα σε νοικοκυριά που επενδύουν σε εισηγμένες ελληνικές εταιρείες
* παροχή κινήτρων για συγχωνεύσεις & εξαγορές εταιρειών
* δημιουργία εξειδικευμένων τμημάτων στα δικαστήρια για υποθέσεις σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος με ανώτατο όριο 12 μηνών έως την απόφαση

Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο θα είναι πυξίδα και εφαλτήριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το σχέδιο αναμένεται να λάβει την τελική του μορφή το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, όταν θα υπάρχει και μεγαλύτερη σαφήνεια γύρω από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ποσά που θα κατευθυνθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ