Το «αντίο» του Πελέ στον Γκερντ Μίλερ

0
20

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, ο «μάγος της στρογγυλής θεάς», ο θρύλος Πελέ, είπε το δικό του «αντίο» στον Γκερντ Μίλερ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 75 εών μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου συγκλονίστηκε την Κυριακή, όταν κι έγινε γνωστός ο θάνατος του θρύλου του γερμανικού ποδοσφαίρου κι ενός εκ των κορυφαίων στράικερ όλων των εποχών.

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον χαμό του Γερμανού γκολτζή ήταν και ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, ο Πελέ.

Το «μαύρο διαμάντι» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με ανάρτησή του στο λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Μίλερ μέσα στα γήπεδα, λέγοντας:

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για όσους αγαπούν το άθλημα. Όταν ένα αστέρι τόσο λαμπερό όσο ο Γκερντ, μας αφήνει, είναι αδύνατο να μην αισθανθείς την καρδιά σου να ραγίζει.

Είναι ένα αδιαμφισβήτητο είδωλο για όποιον αγαπά το ποδόσφαιρο. Ο Μίλερ ήταν ο ηγέτης που πήγε το γερμανικό ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο. Ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχω δει να παίζουν και σπουδαίο ανθρώπινο ον.

Το όνομά του θα μνημονεύεται για πάντα. Μεταδίδω όλη μου την στοργή εδώ και ελπίζω ότι ο Θεός θα παρηγορήσει τις καρδιές της οικογένειας και των φίλων του», αναφέρει η ανάρτηση του Πελέ, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Μίλερ.