Το να εξαρτάστε από την Κίνα είναι σαν να απαρνιέστε αυτό που είμαστε – ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους για τους κινδύνους της εξάρτησης από την Κίνα, που «απειλεί τις δυτικές δημοκρατίες» απηύθυνε την Παρασκευή (19/06) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θέλει να σας αναγκάσει να επιλέξετε μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», είπε σε παρέμβασή του στη σύνοδο για τη Δημοκρατία, στην Κοπεγχάγη.

«Δεν μπορούμε να διασκελίσουμε αυτήν την εναλλακτική χωρίς να απαρνηθούμε αυτό που είμαστε. Οι δημοκρατίες που εξαρτώνται από αυταρχικά καθεστώτα δεν αξίζουν το όνομά τους», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ελπίζω να ακούσω επιπλέον δημόσιες δηλώσεις εκ μέρους της Ευρώπης στο θέμα της κινεζικής πρόκλησης», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μία από τις σκληρότερες ομιλίες του έως σήμερα σε βάρος του Πεκίνου.

Ο Πομπέο επέμεινε πως «πρέπει να μιλάμε ξεκάθαρα. Και κυρίως, πρέπει να ενεργούμε με αποφασιστικό τρόπο για να μην επιτρέψουμε καμία σύγχυση στην επιλογή μεταξύ της τυραννίας και της ελευθερίας».

Η τοποθέτησή του ήρθε δύο ημέρες αφότου συναντήθηκε με τον υψηλόβαθμο Κινέζο διπλωμάτη, Γιανγκ Γιετσί, στη Χαβάη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ