Το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με ελληνική και τουρκική φρεγάτα – ΚΟΣΜΟΣ

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 12 Αυγούστου Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν μία ανάσα από την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου όταν μια τουρκική φρεγάτα που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis προσέκρουσε με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων η ελληνική φρεγάτα Λήμνος παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του Oruc Reis.

Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ακολουθούσε σταθερή πορεία και συνέχιζε τον πλου για την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις συνέχισε να προσεγγίζει το ελληνικό πολεμικό.

Όταν τα δύο πολεμικά πλοία βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας φέρεται να άλλαξε πορεία. Το αποτέλεσμα ήταν η ελληνική φρεγάτα με το πρωραίο τμήμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους του στο έκτακτο συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το σοβαρό περιστατικό παρουσιάζοντας μάλιστα και ντοκουμέντα από την τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού η ελληνική φρεγάτα δεν υπέστη ζημιές από την επακούμβηση εν αντιθέσει με την τουρκική η οποία φέρεται να απέκτησε μία τρύπα στο πρυμναίο τμήμα της.

Στο παρακάτω βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή του επεισοδίου χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η γνησιότητα των εικόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ