Το Πεντάγωνο θα συνάψει συμβόλαια για να ενισχύσει την παραγωγή 39 εκατομμυρίων μασκών Ν95 – ΚΟΣΜΟΣ


To Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα πως εφαρμόζει τις έκτακτες εξουσίες που του εκχωρεί η Πράξη Αμυντικής Παραγωγής για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών Ν95 που είναι αναγκαίες για την προστασία του ιατρικού προσωπικού από τον κορονοϊό και δεν επαρκούν σε πολλά σημεία.

Ο Αμερικανικός Στρατός θα δαπανήσει 133 εκατ. δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων μάσκας Ν95 σε πανω από 39 εκατ. τεμάχια μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, ανακοίνωσε ο αντισυνταγματάρχης Μάικ Άντριους.

Ο ίδιος τόνισε πως εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσει ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα παραγωγής, όταν θα έχουν δοθεί τα συμβόλαια βάσει της Πράξης, που ενεργοποιείται για πρώτη φορά μετά το 1950 και τις ανάγκες του πολέμου της Κορέας.

Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η εταιρεία 3Μ και ο Λευκός Οίκος είχαν ανακοινώσει σχέδιο για εισαγωγή 166,5 εκατ. μοντέλων Μ95 μέσα στους επόμενους μήνες για να ενισχύσει τους εργαζόμενους στην υγεία, σε συνδυασμό με τα 35 εκατ. Ν95 που παράγει μηνιαίως η εταιρεία στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που νωρίτερα είχε ζητήσει από την εταιεία να σταματήσει τις εξαγωγές της αμερικανικής παραγωγής της σε μάσκες στον Καναδά και την Λατινική Αμερική, εξήρε την εταιρεία «για την καλή δουλειά που κάνει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ