Το προσφυγικό – μεταναστευτικό συζήτησαν Βίτσας-Καμίνης

Η διαχείριση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών και η σημαντική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτήν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Βίτσας ενημέρωσε τον κ. Καμίνη σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, τις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, τις ροές προσφύγων και μεταναστών, τις διεθνείς πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα προγράμματα ένταξης που υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη , για τη μέχρι σήμερα συμβολή του δήμου Αθηναίων, ενώ τόνισε ότι η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξε εξ αρχής και παραμένει κρίσιμος παράγων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.
Ακόμη, συζητήθηκαν τρόποι συνέχισης και εμβάθυνσης της ήδη εμπεδωμένης συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΜΕΠΟ και τον δήμο Αθηναίων.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε την ανάγκη σχεδίου έγκαιρης παρέμβασης από την κυβέρνηση, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών σε πάρκα και πλατείες – «φαινόμενα που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης αλλά και προσβάλλουν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα», όπως είπε.
Επανέλαβε δε, την σταθερή θέση του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη, ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλη τη χώρα.
Επίσης διαβεβαίωσε τον υπουργό, ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να συνεργάζεται στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Τέλος, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα συμπεράσματα από τη λειτουργία του προγράμματος προσωρινής στέγης σε διαμερίσματα που εκπονεί ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα, καθώς και στη συνεισφορά του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-24 21:20:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ