Το πρόγραμμα του Προκόπη Παυλόπουλου στη Θεσσαλονίκη


?? ???????????????? ?????? ??????????????????????, ???????????????? ?????????????????????? (??), ?????????????????????? ???????????????? ???? ?????? ?????????????? ?????? ???????? ?????????????????????? ?????????????? ?????????????????? (??), ???? ?????????????????? ?????? ???????? ?????? ?????? ?????????? ?????? ???? ?????? ???????? 2019, ???? ?????????????????????? ?????? ??????????????????, ????????????????????????, ???????????????????????? ?????? ?????????????????????? ??????????????, ?????? ?????????????????? ????????????, ?????? ?????????? 1 ???????????????????? 2019. ?????? ??????/?????? ??????/???????????????????? ????????????

Ο ΠτΔ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη από την 26η έως την 28η Οκτωβρίου 2019, για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της Επετείου της Απελευθέρωσης της Πόλης και του Έπους του ’40.

Πρόγραμμα κινήσεων ΠτΔ για Σάββατο
11.00 Άφιξη στον Ιερό Ναό πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Απόδοση Τιμών. Επίσημη Υποδοχή.
Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.
Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Μ.Μ.Ε.
12.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Διοικητήριο.
Υποδοχή από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου.
Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας για τον Άγιο Δημήτριο με τίτλο «Οι εν Θεσσαλονίκη σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου»
Χαιρετισμός από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης)κ. Θεόδωρο Καράογλου / Παρουσίαση της έκθεσης από τον Ομ. καθηγητή Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, Ιστορικό Τέχνης και Επιμελητή της έκθεσης κ. Μίλτο Παπανικολάου. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ξενάγηση
12.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Υποδοχή από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Έκθεση της Αγιορείτικης Εστίας με τίτλο «Ο Άγιος Δημήτριος στην τέχνη του Αγίου Όρους». Χαιρετισμός από Εκπρόσωπο της Ιεράς Κοινότητας. Προσφώνηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Αγιορείτικης Εστίας κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα. Αντιφώνηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Βυζαντινή Χορωδία. Ξενάγηση από τον Διευθυντή της Αγιορείτικης Εστίας κ. Αναστάσιο Ντούρο.
13.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ). Υποδοχή από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού. Προσφώνηση από τον Διοικητή του Γ’ ΣΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Κούτρα. Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρατιθέμενο από τον Διοικητή του Γ΄ΣΣ.
17.15 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατία στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταύρο Τσιφλίκη. Ξενάγηση στους χώρους του Συλλόγου.
18.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Υποδοχή από τον Πρύτανη κ. Ν. Παπαϊωάννου.
Μετάβαση στην Αίθουσα Τελετών.
ΤΕΛΕΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΤΗΣ 107ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ’40
20.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Υποδοχή από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ν. Μαργαρόπουλο.
Μετάβαση στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Αλέξανδρος Χαίτογλου». Ξενάγηση στην περιοδική Έκθεση «Χαρτογραφικές ιστορίες της Μακεδονίας στις αρχές του 20ου αιώνα».

Προγραμμα Παυλόπουλου Κυριακής 27 Οκτωβρίου
09.20 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Α/Τ ΒΕΛΟΣ. Ξενάγηση
10.00 Άφιξη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για τη Χριστιανική Αδελφότητα
Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ). Υποδοχή από τον Πρόεδρο της ΧΑΝΘ κ. Ιωάννη Σωσσίδη. Ξενάγηση στο Μουσείο Μπάσκετ. Μετάβαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στη σάλα του κλειστού Αθλητικού Κέντρου Χαιρετισμοί από : τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, φορέων του Μπάσκετ. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
11.25 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επίσκεψη κ. Προέδρου στον Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο.
12.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Υποδοχή από τον Πρύτανη, τον Πρόεδρο του ΣΜΕ και του Πρόεδρο του ΑΜΦΙΘ
Εγκαίνια έκθεσης «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος». Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, κ. Αθανάσιο Κεφάλα. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Ομότιμο καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Παυλίδη. Χαιρετισμός από τον Υφυπουργό Εσωτερικών(Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ξενάγηση από τον καθηγητή κ. Σπ. Παυλίδη.
13.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.
Εγκαίνια νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Μουσικό καλωσόρισμα Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ.Δαυίδ Σαλτιέλ. Αντιφώνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ξενάγηση
15.00 Συνάντηση με την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη Μέντζου στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace.
18.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Υποδοχή από την Γενική Γραμματέα του Τελλογλείου Ιδρύματος Καθ. Κα Αλεξάνδρα Βουτυρά.
Εγκαίνια των εκθέσεων: Η «Έκκεντρη Τέχνη: Έκφραση ψυχής» και «Φιλίας δώρα». Χαιρετισμοί από: τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος και Πρύτανη του ΑΠΘ Καθ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου, την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, την Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Καθ. κα Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά. Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ξενάγηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στους χώρους της έκθεσης από την κυρία Αλεξάνδρα Βουτυρά
19.30 Άφιξη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Βασίλη Πάππα.

Εκδήλωση Εορτασμού 80 Χρόνων ΕΜΣ / Απολυτίκιο Άγιου Δημητρίου-Προβολή video / Ομιλία του Προέδρου της ΕΜΣ κ. Βασίλη Πάππα
Απονομή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Χρυσού Μεταλλίου της ΕΜΣ
Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κεντρική Ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Αλ. Καραμανλή.
Μουσικό μέρος από την Ορχήστρα Νέων Ελλάδος και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα Παυλόπουλου για Δευτέρα 28η Οκτωβρίου
10.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ηρώο του Γ΄ΣΣ.
Υποδοχή από τον Διοικητή του Γ΄Σ.Σ. Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Κούτρα. Απόδοση Τιμών. Επιθεώρηση Αγήματος / Κατάθεση Στεφάνου / Ενός λεπτού σιγή / Εθνικός Ύμνος
10.35 Μετάβαση στο Γραφείο του Διοικητή του Γ΄ΣΣ.
11.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της παρέλασης.
Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.
12.40 Πέρας παρέλασης, Αεροπορική επίδειξη F16 της Ομάδας «Ζεύς», Χαιρετισμός απογόνων βετεράνων, και
Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Μ.Μ.Ε.
13.10 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ