«Το πρότζεκτ της ESL δεν σταματά, ο Ράμος είναι σαν γιος μου»

Η ιδέα της δημιουργίας της European Super League έχει «παγώσει», δεν έχει εγκαταλειφθεί σε καμία περίπτωση, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή τοπυ στο Transistor ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο διοικητικός ηγέτης των «μερένγκες» αναφέρθηκε ακόμη στην αποχώρηση των Ζινεντίν Ζιντάν και Σέρχιο Ράμος, αλλά και στο ενδεχόμενο να φέρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Πέρεθ: 

Για τη European Super League: «Υπάρχει δεσμευτική συμφωνία και η Super League συνεχίζει. Μάς απείλησαν με σκοπό να υπερασπισθούν την κυριαρχίας τους και οι αγγλικές ομάδες έκαναν πίσω υπό την πίεση. Περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Οι αγγλικές ομάδες δεν εγκατέλειψαν, αλλά απειλήθηκαν απ’ την FIFA. Χάσαμε 8 δισεκατομμύρια και ο Τσεφέριν μαζεύει χρήματα. Υπάρχουν άτομα που έχουν προνόμια και θέλου να τα διατηρήσουν. Ήθελαν να μας πετάξουν απ’ το Champions League, όμως τα δικαστήρια το απαγόρευσαν.

Η Super League δεν θα είναι κλειστή. Το κοινό συρρικνώνεται, γι’ αυτό ξεκινάμε απ’ τις ομάδες με το μεγαλύτερο κοινό. Ένα παιχνίδι της Ρόμα, δεν θα είναι το ίδιο με της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.»

Για τον Εμπαπέ: «Ξέρω τι θέλουν τα μέλη της Ρεάλ. Ξέρουν και ποια είναι η πολιτκιή μου. Δεν θέλω να μιλήσω για έναν παίκτη που δεν είναι δικός μας. Με εμπιστεύονται και ο Εμπαπέ είναι εξαιρετικός παίκτης».

Για τον Ζιντάν: «Κουράστηκε απ’ ΜΜΕ είχε και μία δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς. Πάλεψα για να μείνει. Δεν έχω διαβάσει το αποχαιρετηστήριο γράμμα του. Είναι θρύλος για εμάς. Έχει το όνειρο να γίνει προπονητής της Γαλλία και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.»

Για τον Ράμος: «Αγαπώ τον Ράμος σαν γιο μου. Τον λατρεύω Του προσφέραμε συμβόλαιο, είχε όμως και προθεσμία. Η Ρεάλ είναι το σπίτι του και θα επιστρέψει με διαφορετικό ρόλο.»

Για τον Αντσελότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον Αντσελότι, τον Πίντους και τη νέα σελίδα στη Ρεάλ. Σκεφτήκαμε απ’ την αρχή πως είναι η κατάλληλη λύση. Δεν μίλησα με Ποτσετίνο, Αλέγκρι ή Κόντε».