Το Σέιχ Σου επισκέφθηκε ο νέος Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης


Το Σέιχ Σου επισκέφθηκε ο νέος Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης
Ενημερώθηκε για τους καθαρισμούς και τις εργασίες απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης που πραγματοποιήθηκαν στο Σέιχ Σου επί 70 ημέρες, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Δρυάδες”.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι ήταν αναγκαία η απόφαση που είχε ληφθεί για τον καθαρισμό του δάσους του Σέιχ Σου καθώς διανύσαμε ένα πολύ προβληματικό καλοκαίρι με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τόνισε ότι έγινε επιστημονική δουλειά, αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις των δασολόγων, η Περιφέρεια παρακολουθούσε τα πάντα και ολοκληρώθηκε ήδη η διαδικασία παραλαβής και αυτό σημαίνει ότι όλα πήγαν καλά.

Ο κ. Στυλιανίδης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είπε ότι “είναι ένα μεγάλο θέμα πώς θα κρατήσουμε τα δάση, κυρίως τα περιαστικά, καθαρά. Θα εξετάσουμε τρόπους διασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων, ώστε να μην προέρχονται μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ελπίζω να βρούμε κονδύλια και ευρωπαϊκά που θα βοηθήσουν πάρα πολύ”.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης, ότι στο Σέιχ Σου πραγματοποιήθηκε και μία ειδική δουλειά, καθώς το δάσος αυτό είχε υποστεί μία μόλυνση τα τελευταία χρόνια που δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.