Το υποχρεωτικό green pass για την εργασία αύξησε τα ραντεβού για εμβολιασμό

Να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σπεύδουν οι Ιταλοί μετά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνηση ότι από τις 15 Οκτωβρίου καθιστά υποχρεωτικό το green pass για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Καταγράφηκε, σε εθνικό επίπεδο, μια γενικευμένη αύξηση των ραντεβού για την πρώτη δόση, μεταξύ 20% και 40% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ο επίτροπος κορωνοϊού Φραντσέσκο Φιλιουόλο σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου το Σάββατο αυξήθηκαν κατά 35% την ίδια ώρα μια εβδομάδα νωρίτερα, πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει αριθμό.

Σχεδόν 41 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιταλία έχουν μέχρι τώρα εμβολιαστεί πλήρως, όπως δείχνουν τα κυβερνητικά στοιχεία. Πρόκειται για σχεδόν το 76% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.

Όμως, οι ιταλικές αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν πριν από το χειμώνα και την περίοδο της γρίπης γι΄αυτό και προχώρησαν στο μέτρο.

 Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετώπισε την πανδημία τον Φεβρουάριο του 2020 και έχει τον χειρότερο καταγεγραμμένο αριθμό νεκρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με περισσότερους από 130.000.

Η οικονομία της βυθίστηκε σε βαθιά ύφεση που προκλήθηκε από τα lockdowns πέρυσι, αλλά με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι υπό έλεγχο σε μεγάλο βαθμό από την άνοιξη, η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί φέτος.

naftemporiki.gr