Το «Χωριό των Μαγεμένων» θα «ζωντανέψει» φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ζωντανέψει για πρώτη φορά το «Χωριό των Μαγεμένων».

Πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη αγορά, με 34 ξύλινα σπιτάκια, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί από τον κεντρικό δήμο στην οδό Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, με στόχο να μεταφερθεί η εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στα ομοιόμορφα ξύλινα σπιτάκια που θα τοποθετηθούν στο χώρο, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν -μεταξύ άλλων- χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά, πίτες και ζαχαρωτά, γλυκά του κουταλιού, ζεστά και κρύα ροφήματα, χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, το «Χωριό των Μαγεμένων» θα λειτουργήσει από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2020 στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Παράλληλα, η πλατεία θα ονομαστεί σε «Πλατεία των Μαγεμένων» καθώς από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα θα πραγματοποιούνται στο χώρο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά.

Η «μεταμόρφωση» του χώρου πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου σε χριστουγεννιάτικο χωριό θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος, ως συμμετέχων φορέας στην οργάνωση των εκδηλώσεων και των δράσεων, αναλαμβάνει την ανάθεση της φύλαξης του χώρου σε ιδιωτική εταιρία καθώς και την εποπτεία της καθαριότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ