Το iPhone 12 θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο αλλά θα γίνει διαθέσιμο τον Οκτώβριο

Σε πρόσφατη ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική Wedbush εκτιμά ότι η Apple θα προχωρήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην ανακοίνωση του νέου της iPhone 12, αλλά εμπορικά οι συσκευές θα γίνουν διαθέσιμες τουλάχιστον από τον Οκτώβριο και έπειτα.

Την ίδια πρόβλεψη έχουν κάνει μέχρι σήμερα και αρκετοί ακόμη αναλυτές θεωρώντας ότι η Apple θα βιώσει καθυστερήσεις στην παραγωγή της νέας σειράς smartphones λόγω επιπλοκών στην εφοδιαστική αλυσίδα που θα προκληθούν από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.  

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η Wedbush εξετάζει δύο βασικά εναλλακτικά σενάρια για την πιθανολογούμενη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Apple. Στο πρώτο σενάριο, η αμερικανική εταιρεία θα ανακοινώσει όλα μαζί τα νέα μοντέλα για το 2020 αλλά από εκεί και πέρα θα υπάρχει πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των συσκευών.

Στο δεύτερο σενάριο, η Apple θα μπορούσε να ακολουθήσει την στρατηγική που είχε ακολουθήσει και στις περιπτώσεις των προγενέστερων iPhone X και iPhone XR. Τότε, τα iPhone 8 και 8 Plus λανσαρίστηκαν πρώτα, ακολουθούμενα από το iPhone X λίγες εβδομάδες αργότερα. Το ίδιο έγινε και με την περίπτωση του iPhone XR το οποίο λίγες εβδομάδες μετά το αρχικό του λανσάρισμα ακολουθήθηκε από το iPhone XS.

Έτσι, η Wedbush εκτιμά ότι τα ακριβότερα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max της νέας σειράς θα είναι διαθέσιμα σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Apple να επιλέξει να αναστείλει τις ανακοινώσεις έως τον Οκτώβριο ώστε μέχρι τότε να έχει δημιουργήσει ένα επαρκές απόθεμα από τις διάφορες εκδόσεις του iPhone 12.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προγενέστερες φήμες θέλουν την Apple να ανακοινώνει αρκετά διαφορετικά μοντέλα μέσα στο 2020, με τα βασικά iPhone 12 να εξοπλίζονται με οθόνες 5,4 και 5,1 ιντσών ενώ οι εκδόσεις Pro να έρχονται στην διάσταση των 6,1 και 6,7 ιντσών. Επίσης έντονη είναι η φημολογία ότι θα υιοθετηθεί ένα σχέδιο που θα θυμίζει περισσότερο τα πρόσφατα μοντέλα του iPad Pro, θα υπάρχει νέος επεξεργαστής στα 5nm και πιθανότατα συνδεσιμότητα 5G.  

Πάντως η Apple, όπως και το σύνολο των δυτικών οικονομιών, έχει επηρεαστεί καίρια από το χτύπημα του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία ξανά-κλείνει συγκεκριμένα φυσικά καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε περιοχές όπου οι περιπτώσεις κρουσμάτων Covid-19 είναι αυξημένες, προτρέποντας παράλληλα τους εργαζόμενους να επιλέγουν την τηλεργασία από την φυσική τους παρουσία στα καταστήματα.

Η Apple προχώρησε σε εκ νέου κλείσιμο των φυσικών της καταστημάτων σε Οκλαχόμα, Καλιφόρνια, Γεωργία, Άινταχο, Τέξας και Φλόριντα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει στους εργαζομένους της την δυνατότητα να κάνουν τεστ κορωνοϊού από το σπίτι τους ενώ δεν αναμένεται η πλήρης επιστροφή στα γραφεία και τα καταστήματα (στην Αμερική) πριν από το τέλος του έτους, πάντα σύμφωνα με το Bloomberg.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ