Το success story των ναυπηγείων Σύρου – Επισκευές σε 190 πλοία τα τελευταία δύο χρόνια (video)

Στην ουρά για επισκευή βρίσκονται καθημερινά δεκάδες πλοία στα Ναυπηγεία του Νεωρίου της Σύρου. Η ανάληψη της λειτουργίας προ διετίας από την αμερικανική εταιρεία Onex έχει κυριολεκτικά απογειώσει τις εργασίες στο ιστορικότερο ναυπηγείο της χώρας, μετά από είκοσι πέτρινα χρόνια αναδουλειάς και λουκέτου. Πάνω από 450 εργαζόμενοι έχουν βρει δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια στο Νεώριο έχοντας επισκευάσει περισσότερα από 190 πλοία.


Κυβερνητικό κλιμάκιο μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συζήτησε τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών στη ναυπηγοεπισκευή και ξεναγήθηκε στους χώρους του Νεωρίου από την διοίκηση του Ναυπηγείου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωεργιάδης ενημέρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γεμίσει με πλοία όλα τα ελληνικά ναυπηγεία.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι είχε επισκεφτεί το ναυπηγείο πριν τρία χρόνια όταν ήταν νεκρό και τώρα «επανήλθε στη ζωή, παράγει προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και ενισχύει την δύναμη της Ελλάδας στην παρουσία της στην ναυτιλία της Αν.Μεσογείου»

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να αναλάβει και τα ηνία του ναυπηγείου Ελευσίνας όπου κατασκευάζονται οι πυραυλάκατοι του Π.Ν.

Επ αυτού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι στο τέλος του μήνα γίνεται η ονοματοθεσία της έκτης πυραυλακάτου που ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και έπεται η έβδομη της οποίας η καθέλκυση θα γίνει μέσα στον Αύγουστο.

Το υπουργικό κλιμάκιο παρακολούθησε άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης στο Ναυπηγείο τη Σύρου, με το σενάριο να προβλέπει την συλλογή καταλοίπων πετρελαιοειδών τα οποία διέρρευσαν από πλοίο που οδηγείτο σε δεξαμενισμό.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ