Τρίπολη: Το αναπτυξιακό σχέδιο της μεταλιγνιτικής εποχής ανάλυσε ο Κ. Μουσουρούλης

0
66

«Επιδιώκουμε την δίκαιη μετάβαση και με ομαλό τρόπο, στην μεταλιγνιτική εποχή. Στόχος και στοίχημα για εμάς, είναι όλοι οι πολίτες της περιοχής της Μεγαλόπολης, να ζήσουν μία καλύτερη ζωή, σ’ ένα πιο καθαρό περιβάλλον και για το λόγο αυτό, με την κοινή προσπάθεια, θα πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε».

Αυτό δήλωσε, στην ΕΡΤ Τρίπολης, στο περιθώριο της επίσκεψής του, στην Τρίπολη, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής, του σχεδίου για την δίκαιη, αναπτυξιακή μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή, Κώστας Μουσουρούλης.

Ο υπεύθυνος της ειδικής αυτής επιτροπής, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των λοιπών παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας, ενώ, σε ειδική συνεδρίαση-παρουσίαση, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γνωστοποίησε – με κάθε λεπτομέρεια – όλο το επιστημονικό-τεχνοκρατικό σχέδιο της νέας εποχής, για το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που του έγιναν, διευκρινίζοντας αρκετά θέματα και απορίες που υπήρξαν, με αφορμή το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης.

«Είμαστε εδώ, για να προετοιμάσουμε την έναρξη της επίσημης διαβούλευσης για το master plan της Μεγαλόπολης. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν όλα μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, ετοιμάζουμε και ένα ειδικό, μεταβατικό πρόγραμμα, το οποίο και θα »τρέξει» απ’ τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ για να υπάρχει ισχυρή χρηματοδότηση, στο μεσοδιάστημα που θα ετοιμάσει περίοδο μετάβασης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσουρούλης.

Ερωτώμενος απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης για το θέμα του μικρού-τοπικού master plan της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Μουσουρούλης, είπε τα εξής:

» Οι προτάσεις του κ. Νίκα θα ληφθούν ασφαλώς υπόψη. Τις έχουμε ήδη ενσωματώσει».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ