Τραμπ: Η Ε. Ε. κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τις εμπορικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με της Κίνας κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα, μόνο που είναι πιο μικρή», δήλωσε ο Τραμπ.

“The European Union is possibly as bad as China but smaller.”
WATCH: @MariaBartiromo’s full interview with President @realDonaldTrump on #SundayFutures – Part 3. pic.twitter.com/UtnFJui8LH
— Fox News (@FoxNews) July 2, 2018

Οι Ευρωπαίοι «είχαν τον περασμένο χρόνο εμπορικό πλεόνασμα ύψους 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων…Κι΄από πάνω ξοδεύουμε μια περιουσία στο ΝΑΤΟ για να τους προστατεύει», είπε.
«Είναι τρομερό αυτό που μας έχουν κάνει. Όλοι αγαπάμε κατά κάποιον τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση», αλλά αυτές οι χώρες «μας φέρονται πολύ άσχημα. Μας φέρονται πολύ άδικα».
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συστήσει κοινό μέτωπο με τους συμμάχους των ΗΠΑ κατά της Κίνας, ο Τραμπ απάντησε αρνητικά.
«Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τα αγροτικά μας προϊόντα. Με κάθε ειλικρίνεια, έχουν τους δικούς τους αγρότες και άρα θέλουν να προστατεύσουν τους αγρότες τους. Αλλά εμείς δεν προστατεύουμε τους δικούς μας», είπε.
Αναφερόμενος στην αγορά των αυτοκινήτων καταφέρθηκε κατά των γερμανικών αυτοκινήτων, την στιγμή «που εμείς δεν μπορούμε να στείλουμε εκεί τα δικά μας αυτοκίνητα».
Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των δασμών επί των εισαγωγών αυτοκινήτων.
Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε εδώ και μήνες μία επίθεση κατά της Κίνας, την οποία κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και κατά των Ευρωπαίων και των Καναδών, οι οποίοι απάντησαν με μέτρα αντιποίνων.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απειλή επιβολής κυρώσεων κατά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ιράν , απάντησε: «Ναι, φυσικά. Αυτό κάνουμε. Οπωσδήποτε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFPwww.ert.gr

2018-07-02 07:15:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ