Τσίπρας: Επανέρχεται η νομιμότητα σε φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση, ιματισμό στο Δημόσιο

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στη φύλαξη, στην καθαριότητα, στη σίτιση και στον ιματισμό στο δημόσιο τομέα, αναφέρεται ο Πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter.

Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους υπό αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς κλπ., διατηρούν τη δουλειά τους & αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 4, 2018

Όπως τονίζεται στο primeminister.gr, «με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.
»Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
»Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-04 15:40:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ