Τσίπρας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα (video)

Το έργο και τον ρόλο των ανδρών και των γυναικών της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότων και μηχανικών, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την επίσκεψή του στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ενημερώθηκε για τον ρόλο της Μονάδας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το οίκημα RDNS, των πληρωμάτων επιφυλακής αεροσκαφών και ελικοπτέρων στη Λήμνο.

Σημειώνοντας ότι βρισκονται στην πρώτη γραμμή ανά πάσα στιγμή 24 ώρες το 24ωρο ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη των Ελλήνων απέναντί τους. Χαρακτήρισε ανεκτίμητη την προσφορά τους στο έθνος και την πατρίδα καθώς δεν υπερασπίζονται μονάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και τις αξίες μας.
«Ζούμε σε μια περίοδο που η τριγύρω περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «οι γείτονες μας  είναι κατά καιρούς απρόβλεπτοι, πολλές φορές αρέσκονται σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο», για να σημειώσει: «εμείς όμως είμαστε πάντοτε εκεί να υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αδιέξοδες, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και ιδιαίτερα η Πολεμική Αεροπορία μας το έχει αποδείξει όσες φορές κλήθηκε να το αποδείξει».
Αναφερόμενος στην αποτρεπτική ικανότητα και επιχειρησιακή ικανότητα της Πόλεμικής Αεροπορίας επεσήμανε την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 με το πιο σύγχρονο τεχνολογικό υλικό.
Ο εκσυγχρονισμός αυτός θα δώσει τη δυνατότητα, «στα αεροσκάφη μας να αποκτήσουν τον τελειότερο εξοπλισμό που θα δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές όπου κάποιος πιλότος χάνει τον προσανατολισμό του, το σύστημα αυτό να επαναφέρει αυτόματα το αεροσκάφος σε συνθηκες ασφαλούς πλοήγησης«.
«Δεν θα γίνουμε μόνο άπιαστοι στον αέρα αλλά θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε και από ατυχήματα», όπως το πρόσφατο ατύχημα, σημείωσε, «που χάσαμε έναν από τους καλύτερους πιλότους μας, το Σμηναγό Μπαλταδώρο, που έπεσε υπηρετώντας το καθήκον και την πατρίδα. Πρέπει να θυμόμαστε αυτούς που έφυγαν«, τόνισε.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-03 15:23:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ