Τσίπρας: Στον προϋπολογισμό δεν θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα (video)

0
54

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΚΕ και προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εάν αμφισβητεί την κυβερνητική πλειοψηφία «να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το σχέδιο για την ανάταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας μέσα από τον καθαρό διάδρομο που δημιουργήθηκε μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Κάνοντας ειδική αναφορά στις παρεμβάσεις που προηγήθηκαν για την ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις διαχωριστικές γραμμές της κυβέρνησης του από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που ευαγγελίζεται η ΝΔ και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ- Αλ. Τσίπρας: «Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019» (video)

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για την καταστροφολογία την οποία επικαλείτο όλο το προηγούμενο διάστημα περί 4ου προγράμματος και περικοπών λέγοντας πως ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιλαμβάνει μέτρα. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, χωρίς να τον κατονομάσει και στον Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος με σημερινή του παρέμβαση ζήτησε να τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς.
«Η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση, είναι μια διαρκής, ανοιχτή πρόκληση ιστορικών διαστάσεων» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του για να προσθέσει ότι « η Αριστερά ήταν είναι και θα είναι πάντα, ταυτισμένη στη λαϊκή συνείδηση με το διαρκή αγώνα, τη μάχη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση».
«Αποδείξαμε ότι υπάρχει δρόμος εξόδου από τη κρίση προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους και κρατώντας όρθια τη κοινωνία και από την 21η Αυγούστου και έπειτα, ανοίξαμε μια νέα σελίδα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Περιγράφοντας το όραμα της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες αναγκαίες παρεμβάσεις «που θα βελτιώσουν άμεσα τη ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών μας».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως μπαίνουν στην τελική ευθεία για να νομοθετηθούν οι εξαγγελίες του από τη ΔΕΘ που αφορούν:
1.Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 50% για τους πολλούς στα επόμενα δύο έτη.
2.Τη γενναία μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων.
3.Την επιδότηση ενοικίου γι αυτούς που δυσκολεύονται.
4. Την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς.
5. Την κατάργηση του τέλους Επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και Κοινωνικές Επιχειρήσεις.
6.Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως μόλις θα έρθουν τα μέτρα προς νομοθέτηση «θα φέρουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».
«Θα τους φέρουμε λοιπόν να ψηφίσουν τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα… Σαν το μαρτύριο της σταγόνας… Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα…» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Θυμάστε τη μεγάλη φασαρία με τα αντίμετρα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός για να προσθέσει «τότε που όλο το παλιό κομματικό και μιντιακό σύστημα προσπαθούσε να πείσει το λαό για τη μεγάλη συμφορά που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα παρά μόνο μέτρα… Και τώρα οι έρμοι θα βρεθούν με ένα προϋπολογισμό που δε θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα… Αυτό είναι το μεγάλο δράμα του κ. Μητσοτάκη. Που έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής και τώρα που η Ελλάδα ανακάμπτει ξέμεινε από επιχειρήματα» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στους εγχώριους θεσμικούς παράγοντες που επιμένουν στις κινδυνολογικές παρεμβάσεις ο πρωθυπουργός σημείωσε «τη μια μας είπαν ότι αν δε κάνουμε 4-5 επιπλέον και μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις δε θα βγούμε στις αγορές και τελικά βγήκαμε όχι μία αλλά τρείς φορές στις αγορές με επιτυχία. Την άλλη μας είπαν ότι δε μπορεί η Ελλάδα να έχει καθαρή έξοδο και χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή νέο κεκαλυμμένο μνημόνιο. Διαψεύστηκαν και εκεί παταγωδώς. Και τώρα επιμένουν στην ίδια γραμμή, ζητώντας ουσιαστικά να κοπούν εκ νέου οι συντάξεις που ίδιοι στο παρελθόν έκοψαν καμιά σαρανταριά φορές. Θα διαψευστούν εκ νέου» τόνισε. Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός απαντούσε στον Γιάννη Στουρνάρα -χωρίς να τον κατονομάσει- καθώς σήμερα με παρέμβαση του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ζητούσε να τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς.
«Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια και μάλιστα με ρύθμιση του δημόσιου χρέους της που καθίσταται πλέον βιώσιμο. Και με ένα μαξιλάρι χρηματοδοτικό που της δίνει τη δυνατότητα να μην ανησυχεί από τις εξωγενείς αναταράξεις των αγορών στη παρούσα περίοδο, γιατί έχει τη πολυτέλεια να επιλέξει το χρόνο που θα αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές. Η Ελλάδα επανήλθε στη κανονικότητα» το μήνυμα του πρωθυπουργού ο οποίος πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει για πρώτη φορά το δικό της σχέδιο προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους 5 πυλώνες που στηρίζεται το κυβερνητικό έργο και πρόκειται για :
1. Την ενίσχυση της παραγωγής
2.Την προστασία της εργασίας
3.Τη στήριξη του κοινωνικού κράτους
4.Τις μεγάλες προοδευτικές θεσμικές τομές
5.Την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας
Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-10-13 20:36:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ