«Τώρα μπορεί να αναπαυθεί», λενε οι γονείς της Σάνι Λουκ

Οι γονείς της Σάνι Λουκ, της γερμανοϊσραηλινής νεαρής γυναίκας που σκοτώθηκε στην προσπάθειά της να διαφύγει από το μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την φονική της εισβολή, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που μπόρεσαν να αναπαυθεί η σορός της μετά την ανάσυρσή της από τη Λωρίδα της Γάζας σε επιχείρηση των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας.

«Ανακουφίστηκα, γιατί δεν ξέραμε πού βρισκόταν» , δήλωσε ο πατέρας της Σάνι, Νισίμ Λουκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο i24 News.
«Ανησυχούσαμε μήπως την πέταξαν σε κάποιο πηγάδι ή  την είχαν θάψει κάπου που δεν θα μπορούσαμε να την βρούμε»

«Χθες πήραμε όλες τις απαντήσεις και κλείσαμε αυτόν τον κύκλο. Είμαστε χαρούμενοι που τώρα αναπαύεται δίπλα μας και θα μπορούμε να πηγαίνουμε όποτε θέλουμε».

«Σε βαθύ και πολύ παγωμένο τούνελ»

Ο Νισίμ είχε δηλώσει νωρίτερα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι το σώμα της κόρης του διατηρήθηκε πολύ καλά, επειδή είχε φυλαχθεί σε «βαθύ και πολύ παγωμένο τούνελ».

Η σορός της Λουκ ανασύρθηκε μαζί με τις σορούς άλλων δύο ατόμων που είχαν πιαστεί όμηροι στις 7 Οκτωβρίου και σκοτώθηκαν κατά τη διαφυγή τους από το μουσικό φεστιβάλ: του Αμίτ Μπουσίλα και του Ιτσάκ Γκέλερντερ.

Ο αναλυτής του CNN και δημοσιογράφος του Axios Barak Ravid, επικαλούμενος εκπρόσωπο των IDF, ανέφερε ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε σήραγγα στη Γάζα.

H 23χρονη Λουκ, συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Nova ακριβώς μέσα στο Ισραήλ πριν αυτό δεχθεί επίθεση από ενόπλους της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς. Το άψυχο σώμα της εθεάθη σε βίντεο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού της Χαμάς μετά την επίθεση.

Κηρύχθηκε νεκρή από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών στα τέλη Οκτωβρίου. Μια πηγή που ασχολήθηκε με την ταυτοποίησή της δήλωσε στο CNN ότι ο θάνατος της Λουκ ανακοινώθηκε αφού οι ιατροδικαστές βρήκαν ένα θραύσμα οστού από το κρανίο της.