Υπέρ της επανεξέτασης του καταμερισμού της φορολόγησης, τάσσεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Υπέρ της επανεξέτασης του καταμερισμού της φορολόγησης τάχθηκε σε συνέντευξή του στο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών και είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των πρωτογενών πλεονασμάτων, σημείωσε ότι η χώρα είναι σε θέση να αυτο-χρηματοδοτεί το χρέος της μετά τα μέτρα ελάφρυνσης και υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το χρέος προσφέρει ένα καθαρό διάδρομο στους επενδυτές, «είτε μιλάμε για ένα 10ετές ομόλογο ή για ξένες άμεσες επενδύσεις».
Ερωτώμενος εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για να διατηρήσει την πρόσβασή της στις αγορές και να εξυπηρετεί το χρέος της μακροπρόθεσμα, όπως ανέφερε το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα, ο Τσακαλώτος είπε ότι είναι πολύ νωρίς για τόσο μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις.
Όπως είπε, η υπόσχεση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το 2017 να εξετάσουν το θέμα ξανά και να κάνουν περισσότερα εάν χρειαστεί, αποτελεί ένα επιπλέον δίxτυ ασφαλείας.
«Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, με μια σοβαρή κυβερνητική πολιτική για διατηρήσιμη ανάπτυξη… τότε νομίζω ότι όλα οδηγούν σε βιωσιμότητα», ανέφερε στη συνέντευξη.
Στη συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτώμενος, εάν θα προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας, διαπίστωσε ότι ο καταμερισμός της φορολόγησης χρειάζεται επανεξέταση. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο μείωσης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ποιος πληρώνει αυτούς τους φόρους, σε αυτό επικεντρωνόμαστε, γι’ αυτό είπα ότι σκεφτόμαστε ίσως να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές».
«Γιατί υπάρχουν ξεκάθαρα πολλοί αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και από την αύξηση της φορολόγησης και από τις ασφαλιστικές εισφορές».
Πηγή: Reuterswww.ert.gr

2018-07-05 08:31:26

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ