Υπερηχητικό αεροσκάφος από τη Boom

0
63

To υπερηχητικό της αεροσκάφος επίδειξης, XB-1, παρουσίασε την Τετάρτη η Boom Supersonic- το «πρώτο υπερηχητικό τζετ που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα», σύμφωνα με την εταιρεία.

To XB-1 προορίζεται να πετάξει για πρώτη φορά το 2021 και θα υποβληθεί σε ένα 100% «carbon neutral» πρόγραμμα δοκιμών πτήσης.

Όπως είπε ο Μπλέικ Σολ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, το ΧΒ-1 «είναι ένα σημαντικό ορόσημο προς την ανάπτυξη του πολιτικού μας επιβατηγού αεροσκάφους, Overture, καθιστώντας τη βιώσιμη υπερηχητική πτήση “mainstream” και διευκολύντας τις ανθρώπινες συνδέσεις».

Όπως τονίζει η εταιρεία, η άτρακτος του αεροσκάφους, μήκους 21 μέτρων, είναι ειδικά διαμορφωμένη για αεροδυναμική απόδοση υψηλών ταχυτήτων, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί έχουν σκοπό να διατηρείται η δύναμη και η ακαμψία του «σώματος» του αεροσκάφους, ακόμα και υπό τις θερμοκρασίες και πιέσεις μιας υπερηχητικής πτήσης.

Το αεροσκάφος είναι δελταπτέρυγο και συνδυάζει την ευστάθεια στις χαμηλές ταχύτητες κατά την απογείωση και την προσγείωση με τις υψηλές επιδόσεις στις μεγάλες ταχύτητες. Διαθέτει τρεις κινητήρες J85-15, σχεδιασμένους από τη General Electric, ενώ παράλληλα είναι «προικισμένο» με ειδικά σχεδιασμένο κόκπιτ και σύστημα forward vision, με κάνερα υψηλής ανάλυσης και οθόνη στο πιλοτήριο για να έχουν οι πιλότοι ένα εικονικό «παράθυρο» απευθείας από τη μύτη, για καλύτερη ορατότητα κατά την προσγείωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ