Υποχρεωτική η μάσκα σε μαθητές άνω των 12 ετών στο Βέλγιο – ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελεσματικά αποδείχθηκαν τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές του Βελγίου στα τέλη Ιουλίου για τον κορονοϊό, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός τη χώρας Σοφί Βιλμές, σημειώνοντας ωστόσο πως «ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει στην κοινωνία μας. Δυστυχώς, γνωρίζουμε ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς τον ιό έως ότου υπάρξει εμβόλιο. Ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του».

Επιπροσθέτως, η κ. Βιλμές σημείωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου με τη μάσκα να είναι υποχρεωτική για τους μαθητές από 12 ετών και άνω.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους.

Επίσης, όπως δήλωσε η κ. Βιλμές, καταργείται το χρονικό όριο που μπορούσε ένας πελάτης να παραμείνει σε ένα κατάστημα. Με βάση τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα, υπήρχε όριο 30 λεπτών, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο από το οποίο δεν θα μπορούμε να επιστρέψουμε. Θα πρέπει πάντα να είμαστε σε εγρήγορση» προσέθεσε η πρωθυπουργός του Βελγίου σημειώνοντας ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι ακόμη εφικτή».

Αναφορικά με τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους, επιτρέπονται μέχρι 200 άνθρωποι, ενώ σε εξωτερικούς χώρους μέχρι 400.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ