Υποψήφιος Πρόεδρος των Φιλιππίνων ο Μάνι Πακιάο

0
13

Ο Μάνι Πακιάο ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος των Φιλιππίνων το επόμενο έτος, αποδεχόμενος την πρόταση από το PDP-Laban, κυβερνών πολιτικό κόμμα στις Φιλιππίνες.

«Είμαι μαχητής και θα είμαι πάντα μαχητής εντός και εκτός του ρινγκ», υπογράμμισε ο διάσημος 42χρονος πυγμάχος και γερουσιαστής. «Αποδέχομαι την υποψηφιότητά ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων».

Ο «PacMan», όπως είναι το προσωνύμιό του, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ο μοναδικός που κατάκτησε παγκόσμιους τίτλους σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, στα 26 χρόνια καριέρας του.

Ο Πακιάο, άλλοτε στενός σύμμαχος του νυν Προέδρου Ντουτέρτε, είχε δηλώσει ότι περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια πέσος (200 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια για την πανδημία, που προορίζονταν για φτωχές οικογένειες, δεν έχουν καταγραφεί.

Η σταυροφορία του κατά της διαφθοράς έρχεται καθώς η Γερουσία ξεκίνησε έρευνα για φερόμενη υπερτιμολόγηση ιατρικών προμηθειών κι εξοπλισμού που αγοράστηκαν στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πηγή: Reuters