Υπό τις συμβουλές του ΟΟΣΑ η Εθνική Ανάπτυξη και η Ψηφιακή Στρατηγική

Συμβουλευτικό ρόλο στη νέα Στρατηγική Ανάπτυξης της Ελλάδας  και στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της χώρας, θα αναλάβει  ΟΟΣΑ,  σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.
Σύμφωνα με το  υπουργείου Οικονομίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, που έγινε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ 2018, συζητήθηκε η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας -πορεία που επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε χθες για τη χώρα μας ο Οργανισμός- καθώς και η δυνατότητα της Ελλάδας να ολοκληρώσει άμεσα και χωρίς νέες επιβαρύνσεις το πρόγραμμα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο.
Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε στον ‘Ανχελ Γκουρία την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας, καθώς και την πορεία υλοποίησης εμβληματικών ψηφιακών έργων, όπως το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, την Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας, το Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων με ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω του συστήματος Video Assistant Referee (VAR). Παράλληλα, εξήγησε στον γενικό γραμματέα πως έχει ήδη εγκριθεί η υλοποίηση δεκάδων έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης συζήτησε με τον κ. Γκουρία την Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες για την επαναβιομηχάνιση της χώρας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν η 4η βιομηχανική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των startups, καθώς και τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τη στοχευμένη χρηματοδότηση της οικονομίας.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον ‘Ανχελ Γκουρία, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Η Ελλάδα τα καταφέρνει, μπαίνει στη νέα εποχή με αξιώσεις και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς. Η συνεργασία με σημαντικούς Οργανισμούς είναι σίγουρα επωφελής και μπορεί να συμβάλει και στην ανάπτυξη του ψηφιακού τομέα στη χώρα μας. Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της κοινωνίας και τις θέτουμε στην καρδιά της νέας εθνικής αναπτυξιακής προσπάθειας».
Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως  η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, ανέκτησε το κύρος και τη διεθνή της αξιοπιστία και συμμετέχει πλέον ισότιμα στις διεθνείς εξελίξεις. «Με τον κ. Γκουρία συζητήσαμε και  συμφωνήσαμε πλήρως στους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η Στρατηγική για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο την εργασία, αλλά και για την ανάγκη προωθημένων πολιτικών για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας και τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου. Το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε εντατικά για την εμβάθυνση και την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση του αναπτυξιακού μας σχεδίου, αξιοποιώντας και την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ».
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Σχετική είδηση:
ΟΟΣΑ: Ενισχύεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίαςwww.ert.gr

2018-05-31 10:46:49

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ