Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ενίσχυση 15,5 εκατ. ευρώ για προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα

Οικονομικό «πακέτο» ύψους 15εκ. ευρώ για επενδύσεις προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατεθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με απόφαση του Μάκη Βορίδη.Μετά την ενεργοποίηση της 2ης πρόσκλησης του Υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων», οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα Τρίτη και για τέσσερις μήνες (01/12/2020 έως 01/03/2021) να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Το συγκεκριμένο μέτρο, μέσω δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης, αποσκοπεί, στην υλοποίηση επενδύσεων που θα προστατεύουν από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή.

Το Υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, στην κατεύθυνση στήριξης των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ