Φαραωνικό συμβόλαιο στον Μπέκαμ για να γίνει πρεσβευτής του Κατάρ

0
24

Ενώ οι συζητήσεις γύρω από ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν φέρει αναταραχή τον πλανήτη του ποδοσφαίρου, το Κατάρ προετοιμάζει τη διοργάνωση του τουρνουά, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του έτους 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγγλικής εφημερίδας Sun, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σύναψε συμφωνία για να γίνει πρεσβευτής της χώρας υποδοχής, με την ανακοίνωση της συνεργασίας να αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αναμένεται να λάβει περισσότερα από 175 εκατομμύρια ευρώ για να είναι πρεσβευτής του Κατάρ για την επόμενη δεκαετία. Η αποστολή του θα είναι ευρύτερη από το Παγκόσμιο Κύπελλο, με στόχο επίσης την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού της χώρας.

Το πρόσωπο της διοργάνωσης

Στο τέλος της καριέρας του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εντάχθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Έφτασε τον Ιανουάριο του 2013 και αποσύρθηκε λίγους μήνες αργότερα. Οι σχέσεις του με τον Νάσερ Αλ-Κελαΐφι, πρόεδρο του παριζιάνικου συλλόγου, παρέμειναν καλές.

Αυτό φανερώνουν άλλωστε οι συχνές παρουσίες του, μετά το τέλος της καριέρας του, σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κατάρ. Ήδη από το 2019, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προωθούσε τη διοργάνωση.

«Πιστεύω ότι ως παίκτης και οπαδός θέλεις να παρακολουθήσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ασφαλείς, με υπέροχα ξενοδοχεία και μεγάλη κουλτούρα. Αυτό είναι το Κατάρ. Θα ήθελα να παίζω ακόμα, γιατί το να παίζεις σε γήπεδα όπως στο Κατάρ είναι ένα όνειρο», είχε πει ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επισκέφτηκε το Κατάρ τον περασμένο μήνα, όπου φωτογραφήθηκε για την προώθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Ο 46χρονος, πλέον, Άγγλος πόζαρε μπροστά από τους διάφορους χώρους και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Το Spice Boy, λοιπόν, αναμένεται να είναι το κύριο πρόσωπο αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο τέλος του ημερολογιακού έτους.