«ΦιλόΔημος ΙΙ»: Νέα έργα στους Δήμους ύψους 14,6 εκατ. ευρώ (video)

0
22

Νέες χρηματοδοτήσεις ενεργοποιούνται σε δήμους της χώρας, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», του υπουργείου Εσωτερικών.

Θα δοθούν 14.661.395 ευρώ στους δήμους για την συντήρηση σχολείων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου.
Οι δήμοι θα απορροφήσουν τα κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών και θα ολοκληρώσουν τα έργα με δικά τους έσοδα.
Την ίδια ώρα, διαδοχικές συναντήσεις με τα διοικητικά συμβούλια της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή μετά από επιστολές που απέστειλε στους προέδρους των Ενώσεων Γιώργο Πατούλη και Κώστα Αγοραστό.
Στις επιστολές του, ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι «ευελπιστεί σε μία εποικοδομητική συνεργασία, καθώς όπως τονίζει, οι ανάγκες και οι προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».
H ενίσχυση της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ψηλά στην ατζέντα του Υπουργού Εσωτερικών και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον σχεδιασμό και τις δράσεις του υπουργείου. Στόχος είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες να στηριχθούν χρηματοδοτικά και τεχνικά ώστε να υλοποιήσουν τα απαραίτητα έργα και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάραwww.ert.gr

2018-09-07 15:49:45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ