«ΦιλόΔημος ΙΙ»: Στους Δήμους 81 εκατ. ευρώ για τρία νέα προγράμματα (video)

Με 3 νέες προσκλήσεις για έργα υποδομών στους δήμους κλείνει για το 2018 το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ». Το συνολικό ύψος φθάνει τα 81 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εντάξεις έργων για τους Δήμους στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ». Το τελευταίο 6μηνο οι Δήμοι μοιράστηκαν 806 εκατ. ευρώ μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Συνιστά έναν άθλο το γεγονός ότι μέσα σε έξι μήνες να έχουμε εντάξει έργα τα οποία ισοδυναμούν με τον προϋπολογισμό ενός περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος σε βάθος επταετίας» επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Οι τρείς νέες προσκλήσεις 81 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών αφορούν στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, αναπλάσεις και στέγαστρα για τις στάσεις των λεωφορείων, έργα ύδρευσης και διαχείρισης υδάτων και λυμάτων.
«Να υπάρχει παντού ένας κλειστός χώρος που θα προπονούνται οι αθλητές μας. Να υπάρχουν παντού επαναστάσεις που να ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Τα έργα απευθύνονται και στους 325 Δήμους της χώρας, ενώ η μια πρόσκληση γίνεται σε συνεργασία με τον Υπουργείο Αθλητισμού.
Στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε η χρηματοδότηση των δήμων αυξήθηκε κατά 37,5 εκατομμύρια ευρώ για την νέα χρονιά.
Πηγή:ΕΡΤwww.ert.gr

2018-12-20 16:18:24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ