«ΦιλόΔημος»: 105 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης- αποχέτευσης

0
33

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ, ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και για τα πρώτα έργα αποκατάστασης τεσσάρων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, από τους συνολικά 19 ΧΑΔΑ, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Η ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, βάζει τέλος στα βαριά πρόστιμα που καλείται να πληρώνει η χώρα για καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Η ανταπόκριση των δήμων για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του προγράμματος «ΦιλόΔημος» ξεπερνά κάθε προσδοκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις 80 ημερολογιακές ημέρες, από τις 15 Ιουνίου 2018 μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 105 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 351.477.350,86 εκατ. ευρώ.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Μαρία Μαγκλάρα, ΑΠΕ-ΝΠΕwww.ert.gr

2018-09-06 16:47:03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ