Φορολογικές επιδρομές σε τρεις χώρες της ΕΕ με στόχο τη μαφία

Σε μια κοινή, διεθνώς οργανωμένη δράση, φορολογικοί ερευνητές πραγματοποίησαν επιδρομές στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, με στόχο υπόπτους για τεράστια φοροδιαφυγή και οι οποίοι ενδέχεται να έχουν σχέσεις με τη Μαφία.

«Στόχος ήταν ύποπτοι που είχαν σχέση  με τη μαφιόζικη οργάνωση «Ndrangheta» και κατηγορούνται για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ», γράφει η εφημερίδα Bild.

Στη Γερμανία, οι επιδρομές επικεντρώθηκαν στη Βαυαρία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Ίνγκολσταντ .Το αρχηγείο της αστυνομίας της Βαυαρίας επιβεβαίωσε τις έρευνες στο κρατίδιο.

Στη Βαυαρία, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 17 διαμερίσματα και εμπορικούς χώρους. Ανάλογες επιδρομές έγιναν σε άλλα 29 σημεία  στην Ιταλία και τη Βουλγαρία, γράφει η Γερμανική εφημερίδα.

Αρκετοί από τους υπόπτους φέρονται είναι μέλη ή να διατηρούν σχέσεις με την «Ndrangheta» -την ιταλική οργάνωση της μαφίας, που έχει έδρα στην Καλαβρία θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα εγκληματικά συνδικάτα στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι η «Ndrangheta» διαχειρίζεται κάθε χρόνο δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.