«Φρένο» στην προεκλογική εκστρατεία μετά το ναυάγιο στην Πύλο, προς αναβολή το ντιμπέιτ Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο όπως ήταν επόμενο επηρέασε και τις εκλογές στην χώρα μας και κυρίως την προεκλογική δραστηριότητα. Η τραγωδία νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου σε ένα από τα πιο μεγάλα βάθη της Μεσογείου επισκίασε τα πάντα και έως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει όπως φαίνεται τελικός απολογισμός θυμάτων γιατί κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο βυθισμένο πλοιάριο.

Το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου όπου όπως όλα δείχνουν χάθηκαν εκατοντάδες ψυχές οδήγησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ το προγραμματισμένο γι’ απόψε ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου που θα γινόταν στην ΕΡΤ οδεύει προς αναβολή.Στις 11 το πρωί θα ληφθεί η τελική απόφαση από τη Διακομματική Επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να διακοπεί κάθε κομματική και προεκλογική δραστηριότητα, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά προκειμένου να ενημερωθεί και ακύρωσε τις προγραμματισμένες του ομιλίες αρχής γενομένης χθες από την Πάτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε επίσης εντολή σε κλιμάκια της ΝΔ να μεταβούν στην Καλαμάτα για να ενημερώνονται για την πορεία των ερευνών αλλά και την κατάσταση της υγείας και της διαβίωσης των διασωθέντων.