Φόρος τιμής του Καρόλου στον «αγαπητό του μπαμπά»

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέδωσε προσωπικά φόρο τιμής σήμερα στον «αγαπητό του μπαμπά» πρίγκιπα Φίλιππο, λέγοντας ότι λείπει πάρα πολύ στη βασιλική οικογένεια και ότι ο 99χρονος Φίλιππος θα είχε εκπλαγεί από την συγκινητική αντίδραση σε ολόκληρο τον κόσμο στο θάνατό του.

Ο Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, που ήταν στο πλευρό της καθ ‘όλη τη διάρκεια της ρεκόρ της 69 χρόνων, πέθανε στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Παρασκευή.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, στην οικογένειά μου και σε εμένα λείπει πάρα πολύ ο πατέρας μου», είπε ο Κάρολος, ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού και διάδοχος του θρόνου, έξω από το σπίτι του Highgrove House στη δυτική Αγγλία.

«Ο αγαπητός μου μπαμπάς ήταν ένα πολύ ξεχωριστό άτομο που νομίζω ότι πάνω απ ‘όλα θα είχε εκπλαγεί από την αντίδραση και τα συγκινητικά μηνύματα και λόγια που έχουν ειπωθεί για αυτόν και από αυτή την άποψη είμαστε, η οικογένειά μου, βαθιά ευγνώμονες για όλα αυτά. Θα μας στηρίξει σε αυτή τη συγκεκριμένη απώλεια και σε αυτήν την ιδιαίτερα θλιβερή στιγμή.»

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η κηδεία του Φίλιππου θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και ότι θα παρευρεθεί ο εγγονός της βασίλισσας Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από την οικογένεια αφού μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του Μέγκαν.

naftemporiki.gr