Φώφη Γεννηματά: Εκλογές εδώ και τώρα, η κοινωνία βράζει

«Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα πριν δεσμεύσουν τη χώρα με αδιέξοδα τετελεσμένα ερήμην του λαού», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», προσθέτοντας ότι κατέθεσε το αίτημά της για την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για να ανοίξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τα χαρτιά τους.
Όπως επισημαίνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει. H κοινωνία βράζει. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει και προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο με νέα παραμύθια. Υπόσχεται έξοδο “μαϊμού”. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια ούτε στις δεσμεύσεις που έχει ήδη ψηφίσει, ούτε στις νέες δεσμεύσεις που εν κρυπτώ συζητά. Δεν σηκώνει πια ο τόπος, την τοξική πόλωση, που κλιμακώνει η Κυβέρνηση για μικροκομματικά οφέλη. Το σαράκι του διχασμού υποσκάπτει την όποια εθνική προσπάθεια».
Η κα Γεννηματά πιστεύει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει καθοριστική συμβολή στις εξελίξεις για την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, ζητώντας από τους πολίτες την ενίσχυση του για να παίξει αυτό το ρόλο.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αντικρούει και επικρίνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί συγκρότησης «μαύρου Μετώπου» εις βάρος της λέγοντας: «”Μαύρη” σίγουρα είναι η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και άλλα παρακλάδια της δεξιάς για να εδραιωθεί στην εξουσία. Τώρα ο κ. Τσίπρας μπροστά στο φάσμα της ήττας αναζητεί εχθρούς και ανακαλύπτει “βαρβάρους”. Είναι γνωστή αυτή η τακτική από αλήστου μνήμης περιόδους της ιστορίας. Δυστυχώς. Είναι επιλογή που δηλητηριάζει την κοινωνία , υποσκάπτει την ενότητα και την ομοψυχία. Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τους αντίστοιχους δρόμους, μετώπων στις πλατείες, που ως αντιπολίτευση είχε ακολουθήσει».
Η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε τις γέφυρες συνεννόησης πολύ νωρίς, και ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια με τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.
Για την πρόταση που κατέθεσε να ξεκινήσει άμεσα η συνταγματική αναθεώρηση, η κα Γεννηματά υποστηρίζει ότι ανοίγει τον δρόμο για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του που είναι αναγκαίες και αποτελούν απαίτηση των πολιτών.
«Δυστυχώς η στάση τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προδικάζουν ότι κινδυνεύει να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», αναφέρει.
Εκτιμά ως θετική τη μέχρι τώρα πορεία του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνοντας ότι «είναι σταθερά ανοδική και αυτό καταγράφεται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης», ενώ αντικρούει τη κριτική ότι έχει παραμεληθεί η πολιτική πρόταση του νέου φορέα και δόθηκε προτεραιότητα στην οργανωτική συγκρότηση.
Ακόμη η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων και στα εθνικά μας θέματα.
Όσο για τη στάση των βουλευτών στην επίμαχη διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, υπογραμμίζει ότι στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει θετικά εφόσον υπάρξουν οι βελτιώσεις και οι αλλαγές για τις οποίες στην αρμόδια Επιτροπή δόθηκε μάχη για ενίσχυση της κατοχύρωσης των παιδιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-06 12:48:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ