Φ.Γεννηματά: «Θέλουμε προσεκτική απαγκίστρωση από τα μνημόνια ώστε η έξοδος να είναι οριστική»

«Θέλουμε μία προσεκτική και σταδιακή απαγκίστρωση από τα μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξαναχρειαστούμε» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,  στο συνέδριο που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει με ικανή ηγεσία και κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, καθώς η πολιτική ανατροπή γίνεται αναπόφευκτη και ο ρους της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση.
Η κ. Γεννηματά εξήγησε ότι για να επιτευχθεί οριστικά η έξοδος από τα μνημόνια θα πρέπει «να στηρίξουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που βοηθούν τις επενδύσεις, στηρίζουν το εισόδημα του εργαζόμενου και διασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, χωρίς νέες περιπέτειες».
Πρότεινε τη συγκρότηση ενός μηχανισμού στήριξης των ελληνικών ομολόγων από τον ESM και την Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος θα αξιοποιεί τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM, την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και κάθε άλλη πρόσφορη στήριξη με παράλληλη αναδιάρθρωση και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, ώστε να οδηγήσει και στη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5%, στο 2% του ΑΕΠ, απελευθερώνοντας έτσι πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-31 18:56:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ