Χαλαρώνει το lockdown στη Βικτόρια – ΚΟΣΜΟΣ

Οριακή χαλάρωση θα υπάρξει από τη Δευτέρα στους περιορισμούς του lockdown στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, έπειτα από τη μείωση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ανακοινώνοντας ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (2,2 δολαρίων ΗΠΑ) προς τις επιχειρήσεις της Βικτόριας, όπου ζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι σήμερα καταγράφηκαν 41 νέα περιστατικά κορονοϊού και επτά ακόμα θάνατοι.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν μια σταθερή πτωτική τάση από το υψηλό επίπεδο των 700 και πλέον κρουσμάτων σε μία μόνο ημέρα στις αρχές Αυγούστου. Στη Βικτόρια έχει καταγραφεί πάνω από το 75% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, που ξεπερνούν τα 26.600, και η πρωτεύουσά της, η Μελβούρνη, βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και πολλές εβδομάδες.

Η πόλη θα συνεχίσει να τελεί σε καθεστώς αυστηρών μέτρων, ωστόσο από αύριο ο χρόνος που οι κάτοικοι έχουν στη διάθεσή τους για να περνούν εκτός σπιτιού θα διπλασιαστεί σε δύο ώρες ημερησίως ενώ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα μειωθεί κατά μία ώρα.

«Είναι μικρά βήματα, αλλά αυτό είναι το ασφαλές, το απολύτως κατάλληλο, με τους αριθμούς να συνεχίζουν να μειώνονται, αλλά (να παραμένουν) πολύ υψηλοί για να υπάρξει άνοιγμα» της οικονομικής δραστηριότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, όπου οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι πολύ πιο χαλαροί και επιτρέπεται να λειτουργούν καταστήματα λιανικής πώλησης και εστιατόρια, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα εννέα νέα περιστατικά κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ