Χαλκιδική: Ξεκινά η ανακατασκευή του άξονα Αρναίας – Στανού (Video)Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής του οδικού άξονα Αρναίας-Στανού σε μήκος 1.500 μέτρων, προς ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων του Στανού, μετά την υπογραφή σύμβασης του δημάρχου της περιοχής, Στέλιου Βαλιάνου, με την ανάδοχο εταιρεία.

Πριν από αυτό, είχε προηγηθεί η υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αριστοτέλη και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφού πρώτα ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη και διατυπώθηκαν οι όροι δημοπράτησης.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος επενδυτικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και αφορά στην ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 1.500μ και πλάτους 7,5μ με διαμόρφωση των κλίσεων του δρόμου και κατασκευή βάσης οδοστρωσίας όπου απαιτείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη σύμπραξη Δήμου Αριστοτέλη και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το 2020 η προηγούμενη φάση αποκατάστασης του οδικού άξονα Αρναίας-Στανού σε σημεία που παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.