Χατζησωκράτης: Η συμφωνία για το Μακεδονικό κινείται σε θετική κατεύθυνση

Εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, θεωρούμε ότι η συμφωνία για Μακεδονικό κινείται σε θετική κατεύθυνση, γιατί έχει στοιχεία που ήταν και στη δική μας προσέγγιση, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Το erga omnes, η διεθνής συμφωνία, η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι δεσμευτικές εγγυήσεις για ζητήματα αλυτρωτισμού είναι στα θετικά, πρόσθεσε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει προβληματισμός για την ιθαγένεια, τη γλώσσα και τα εμπορικά σήματα.
Ο κ. Χατζησωκράτης, ανέφερε πως, η θέση αυτή της ΔΗΜΑΡ είναι σύμφωνη με το πλαίσιο που είχε θέσει το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, και ότι, στην πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή τα στελέχη ψήφισαν για το δεύτερο ερώτημα,  που αφορούσε τη διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ.
Για τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι, ενώ διαχρονικά έχει την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος, στην προσπάθειά της να καλύψει ένα ευρύτερο κόσμο, θολώνει τη γραμμή της και εμφανίζει, συνεχώς, υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις που δεν συμβάλουν στη διαμόρφωση εθνικής γραμμής.
Ο κ. Χατζησωκράτης, ανέφερε, επίσης, ότι στην όλη συζήτηση για το Μακεδονικό δεν πρέπει να παραμεληθεί η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει το περίφημο τόξο εναγκαλισμού με τη γειτονική χώρα, και πρότεινε μετά τη ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή τη διενέργεια εκλογών σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-06-18 14:48:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ