Χρυσοχοΐδης για αστυνομική βία: Όσοι δεν έχουν αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά

«Η πολιτική που καθαρίζει τις γειτονιές από την εγκληματικότητα και τα άβατα και επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες είναι αυτονόητη» είπε από τη Βουλή ο Υπουργός Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξαίροντας το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνονται ήδη τα πρώτα ορατά αποτελέσματα είπε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, προσθέτοντας: «Στους δρόμους υπάρχουν περιπολίες. Το άβατο στα Εξάρχεια τελειώνει. Τα άβατα της εγκληματικότητας στη Δυτική Αθήνα σπάνε. Είμαστε στην αρχή, έχουμε πολλή δουλειά δεν θα σταματήσουμε. Μέχρις ότου καθαρίσουμε τις πόλεις και κοιμόμαστε ήσυχοι» είπε.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για παρακμιακή κουλτούρα βίας όπου η πολιτική διαμαρτυρία ταυτίζεται με την καταστροφή, τις μολότοφ και τις επιθέσεις κατά αστυνομικών

«Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο. Δεν τελειώσαμε, αλλά είμαστε πέρα από τα μισά του δρόμου. Οι γιάφκες δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια. Δεν τους δίνει άσυλο η Δημοκρατία», είπε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης φωτογραφίζοντας τις πρόσφατες καταγγελίες για αστυνομική βία δεν δίστασε να στείλει μήνυμα και κατά «ασυγκράτητων» αστυνομικών λέγοντας πως δεν έχουν θέση στο Σώμα: «Σε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί μεμονωμένα είναι όσα παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, άνδρες των ΜΑΤ ξεπερνούν τα όρια και φέρονται βάναυσα. Δεν έχουν το δικαίωμα. Αν δεν αντέχουν την πίεση, αν δεν έχουν αυτοσυγκράτηση δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά», είπε επισημαίνοντας με ιδιαίτερη έμφαση τον ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη στη διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών.

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στιγματίζει την Αστυνομία για περιστατικά τα οποία διερευνώνται.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η Πολιτεία παίρνει στα χέρια της την πολιτική ασύλου και ότι το πραγματικό στοίχημα δεν είναι πόσοι θα έρθουν και απλώς να μετράμε αλλά η ανθεκτικότητα μετριέται από την ένταξη όσων δικαιούνται άσυλο: «Όσοι δικαιούνται μα ενταχθούν θα μείνουν, όσοι δεν δικαιούνται θα φύγουν» είπε. Παράλληλα εξήρε το έργο των πυροσβεστών για το ότι δεν υπήρξαν θύματα το καλοκαίρι παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν αυξημένος.

«Είναι σαφές ότι οι πολίτες μας ζητούν συνθήκες για να ξαναφτιάξουν συνθήκες ζωής. Οι πολιτικές που καταργούν άβατα σε γειτονιές και γήπεδα είναι αυτονόητες. Είναι θλιβερό που το λέω γιατί είναι αυτονόητο: Δεν δέρνουμε καθηγητές στο πανεπιστήμιο όταν διαφωνούμε. Δεν είναι λεβεντιά να καίμε αστυνομικούς και να καταστρέφουμε περιουσίες».

«Σε ακραίες κουβέντες πως τάχα η δημοκρατία κινδυνεύει γιατί συμμαζεύουμε τις αθλιότητες λέω ότι πρέπει να μπει τέλος στη δημαγωγία χωρίς όριο. Δεν θα μετρούν τον σεβασμό στα δικαιώματα αυτόκλητοι ταγοί χωρίς πτυχία ζωής . Έχουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα πάλι. Κι όσο περισσότεροι τόσο πιο γρήγορα και τόσο καλύτερα θα προχωρήσουμε», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους επικριτές της ΕΛ.ΑΣ..

Κλείνοντας την πρωτολογία του ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε σύντομα την κατάθεση σχεδίου νόμου για τις συγκεντρώσεις: «Θα σταματήσουν να είναι οι δρόμοι κλειστοί αλόγιστα», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ