«Χρυσώνει» τους διεθνείς η FA σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από την Αγγλία

Τα ποσά που θα λάβουν οι παίκτες που συμμετέχουν στο Euro 2020, σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, έφερε στο φώς της δημοσιότητας η «Gazzetta dello Sport».

Οι προημιτελικοί της διοργάνωσης ξεκινούν σήμερα με δύο αναμετρήσεις (Ισπανία-Ελβετία στις 19:00 και Βέλγιο -Ιταλία στις 22:00), ενώ αύριο (3/07) θα πέσει η «αυλαία» με τους αγώνες Τσεχία-Δανία στις 19:00 και Ουκρανία-Αγγλία στις 22:00. 

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα κάθε μία από τις οκτώ ομάδες μπορεί να κάνει τα δικά της όνειρα για τον τελικό της 11ης Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ».

Κάποιες ομοσπονδίες, μάλιστα, προκειμένου να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες προσέφεραν μπόνους για την κατάκτηση του τροπαίου, με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport ν΄ αποκαλύπτει τα ποσά που θα λάβουν τα φαβορί του τουρνουά σε περίπτωση που σηκώνουν την «κούπα».

Η Εθνική ομάδα που ίσως έχει το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η Αγγλία, η οποία εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανίας στη Ρώμη, θα επιστρέψει στο «σπίτι» της, μιας και οι ημιτελικοί, αλλά και ο τελικός του τουρνουά έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο θρυλικό «Γουέμπλεϊ».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) γνωστοποίησε στα μέλη των «Τριών Λιονταριών» ότι εάν καταφέρουν να πάρουν το βαρύτιμο τρόπαιο, τότε κάθε διεθνής θα λάβει το ποσό των 540.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μπόνους που προσφέρει ομοσπονδία στην τρέχουσα διοργάνωση.

Ακολουθεί η Π.Ο. του Βελγίου, που προσφέρει 435.000 ευρώ σε κάθε παίκτη των «κόκκινων διαβόλων» εάν καταφέρουν να επιστρέψουν με το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, με τους διεθνείς της «φούρια ρόχας» να γίνονται πλουσιότετροι κατά 400.000 ευρώ εάν βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης.

Το πιο χαμηλό ποσό προσφέρει η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στους παίκτες της «σκουάντρα ατζούρα». Κάθε διεθνής θα λάβει από 250.000 ευρώ.  

Όσο για τα φαβορί που αποκλείστηκαν, οι παίκτες της Γερμανίας θα έπαιρναν από 400.000 ευρώ, ενώ από 340.000 ευρώ θα λάμβανε κάθε διεθνής της Γαλλίας και της Πορτογαλίας.