Χρ. Σταϊκούρας: Η πρόσβαση της χώρας στις αγορές δεν έγινε με ασφάλεια

0
39

«Η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε το 3ο -αχρείαστο- μνημόνιο, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πρόσβαση της χώρας στις αγορές με ασφάλεια, σταθερότητα και χαμηλό κόστος δανεισμού», δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.
Ενδεικτικά, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι την 31.08.2018, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώθηκε στις 404 μονάδες βάσης, ενώ στην Πορτογαλία ήταν μόλις στις 157.
«Τα επιτόκια δανεισμού θα ήταν χαμηλότερα και πολύ λιγότερα ευμετάβλητα εάν υπήρχε κυβερνητική σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εάν είχε υλοποιηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, εάν είχαν αναληφθεί έγκαιρα πιο γενναίες αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους, εάν είχαν αρθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, καθώς και εάν η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ιδίως με δεδομένη την υψηλή διεθνώς διαθέσιμη ρευστότητα. Δυστυχώς, όμως, για τη χώρα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέτυχε και σε αυτό το πεδίο», επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας και τονίζει ότι η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα εργαστεί με αποφασιστικότητα για την πραγματικά «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την ασφαλή χρηματοδότηση της χώρας, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο «με βασικούς άξονες τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».
«Μόνος δρόμος για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σχέδιο είναι η πολιτική αλλαγή», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Ανάπτυξη 1,8% το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (video)www.ert.gr

2018-09-03 16:18:13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ