Χ. Γκότσης: Η ελληνική Κεφαλαιαγορά έχει ισχυρά εργαλεία για να αντιμετωπίσει μεθόδους χειραγώγησης (audio)

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τις «επιθέσεις» που δέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες μετοχές ελληνικών εταιριών, όπως η Folli – Follie και εταιρίες του ομίλου Κόκκαλη.

Ο κ. Γκότσης είπε πως στο εξωτερικό έχουμε συχνά τέτοια φαινόμενα, ενώ στη δική μας χρηματιστηριακή αγορά «αυτά εκδηλώνονται λιγάκι πιο βίαια» επειδή είναι «ρηχή» και δεν έχει τόσο μεγάλη εμπορευσιμότητα όσο άλλα, μεγάλα, χρηματιστήρια, όπως του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, οι εταιρίες του ομίλου Κόκκαλη αντιμετώπισαν άμεσα τις φήμες, ενώ στην περίπτωση της Folli – Follie ερευνάται αν τα στοιχεία που χρησιμοποίησε το fund Quintessential Capital Management στην έκθεσή του και προκάλεσαν την πτώση των μετοχών είναι τεκμηριωμένα, καθώς αναμένεται εντός μηνός η έκθεση τρίτης ελεγκτικής εταιρίας, που ορίστηκε χθες για να επεξεργαστεί τα δημοσιευμένα στοιχεία. Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστωθούν ύποπτες συναλλαγές θα γίνει και αναφορά στον εισαγγελέα.
Ο κ. Γκότσης υπογράμμισε ότι η ελληνική Κεφαλαιαγορά, έχει ισχυρά εργαλεία για να θωρακίσει το σύστημα και να αντιμετωπίσει μεθόδους χειραγώγησης.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-05-10 09:49:43

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ