Ψηφιακές Υπηρεσίες, Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

«Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτή τη διαφορά εμείς τη στηρίζουμε με τις νέες τεχνολογίες, με τις έξυπνες εφαρμογές, με το να μην αφήνουμε κανέναν πίσω». Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στο 13ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, στη Ρόδο. Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 1.500 νοικοκυριά του Νότιου Αιγαίου μέσα από δράση που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, έχουν και πάλι πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια. Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν εγκριθεί: 420 αιτήσεις για την Κάσο, 165 για τους Λειψούς, 157 για την Πάτμο, 211 για την Τήλο, 113 για τη Σύμη, 88 για τη Χάλκη, 48 για το Αγαθονήσι, 46 για την Κάλυμνο».
Ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα λάβει 2,5 εκ. ευρώ από τα 27,5 εκ. ευρώ που έχει εγκρίνει το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο συνέδριο σημείωσε ότι ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης σημαίνει ανασυγκρότηση των δημόσιων υπηρεσιών, του κοινωνικού κράτους.
«Να υπάρχει, δηλαδή, το κράτος ακόμη και για έναν μόνο κάτοικο σε κάποιο από τα ακριτικά μας νησιά» τόνισε και πρόσθεσε ότι τα προηγούμενα χρόνια επιβλήθηκαν οριζόντια μέτρα αγνοώντας την νησιωτικότητα.
Εστίασε στη στήριξη μικρών νησιωτικών δήμων εντελώς υποστελεχωμένων με 86 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων. Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αποκαταστήσαμε το κύρος του Δημοσίου και αναβαθμίζουμε τις δημόσιες υπηρεσίες».
Μέσα από μια τριετή στρατηγική υλοποιούμε μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση με ρεαλιστικούς στόχους, επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες της νέας, ψηφιακής εποχής συνέχισε η υπουργός. Και κατέληξε: «Ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που έχει στη βάση του κάτι που δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα:
τα ψηφιακά οργανογράμματα όλων των φορέων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με περιγράμματα θέσης εργασίας και αξιολόγηση δομών».www.ert.gr

2018-04-16 20:39:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ