Όλο και πιο δύσκολη η πρόσληψη πυροσβεστών παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται

Ο Καναδάς παλεύει με τη χειρότερη έναρξη της περιόδου πυρκαγιών όλων των εποχών, αλλά η πρόσληψη πυροσβεστών γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω της σφιχτής αγοράς εργασίας και της σκληρής φύσης της εργασίας, λένε οι επαρχιακοί αξιωματούχοι.

Οι περιορισμένοι πόροι θα μπορούσαν να απειλήσουν την ικανότητα του Καναδά να κατασβέσει τις πυρκαγιές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν μεγαλύτερες και πιο έντονες στο μέλλον ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που οφείλεται στα ορυκτά καύσιμα, με κίνδυνο να προκληθούν περισσότερες ζημιές στις κοινότητες και να διαταραχθούν οι βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξόρυξης και ξυλείας της χώρας.

Μια έρευνα του Reuters και στις 13 επαρχίες και εδάφη έδειξε ότι ο Καναδάς απασχολεί περίπου 5.500 πυροσβέστες άγριας γης, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η απομακρυσμένη περιοχή του Γιούκον, η οποία δεν απάντησε σε αιτήματα για πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.500 πυροσβέστες λείπουν από τους αναγκαίους, δήλωσε ο Μάικ Φλάνιγκαν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Thompson Rivers της Βρετανικής Κολομβίας και ειδικός στις πυρκαγιές.

Οι επαρχίες και τα εδάφη του Καναδά μοιράζονται τα πληρώματα και τον εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες και καλούν διεθνείς εταίρους και τον στρατό σε περιόδους ακραίων αναγκών. Αλλά φέτος οι πυρκαγιές που έσπασαν ρεκόρ εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στα ανατολικά και τα δυτικά.