Άδ. Γεωργιάδης : Πρώτη ημέρα με κανόνες και αισιοδοξία – Να μην δώσουμε λάθος σήμα

“Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί”, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. “Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο”, συμπλήρωσε.

Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 11 παράτέταρτο το βράδυ, υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. “Σήμερα δεν επστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα”, τόνισε.

Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, πρόσθεσε ο υπουργός.

Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Μίλησε επίσης για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από τη νέα γενιά “που έβαλε τα γιαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά”.

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς “μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει”.

Επίσης διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ.

Σχετικά μετα γυμναστήρια θα ανοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.