Άρχων ο Σουηδός Έκμπεργκ στο ντέρμπι του Κυπέλλου

Ο Σουηδός Αντρέας Έκμπεργκ ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την Τετάρτη (19/1) στην Τούμπα.

Ο 37χρονος διαιτητής είχε κληθεί και στα περσινά πλέι-οφ της Super League, όπου διεύθυνε στο 4-1 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στο παρελθόν, έχει σφυρίξει σε αγώνες και των δύο «Δικεφάλων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: στο 0-0 του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ το 2015 στη Θεσσαλονίκη (φάση ομίλων Europa League), το 0-0 της ΑΕΚ με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» το 2017 για την ίδια διοργάνωση και τη νίκη του ΠΑΟΚ (3-2) επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας στη Θεσσαλονίκη, στα πλέι-οφ του Europa League 2019-20.

Βοηθοί του Εκμπεργκ θα είναι οι συμπατριώτες του Μεχμέτ Τσουλούμ και Φρέντρικ Κλίβερ και VAR ο Πορτογάλος Βίτορ Φερέιρα.

Στους υπόλοιπους πρώτους αγώνες των προημιτελικών, ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα ορίστηκε στο ματς του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό, ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Κωνσταντίνος Περράκης (επίσης από την Αθήνα) στην αναμέτρηση του Αρη με τη Λαμία.

Επίσης, στον εξ αναβολής αγώνα της Τετάρτης (19/1, 15:00) Βόλος-Απόλλωνας Σμύρνης ορίστηκε ο Γκορτσίλας από τη Μακεδονία.