Ένας λιλιπούτειος υπολογιστής σε μέγεθος… λεμονιού

Το Chuwi LarkBox έχει πραγματικά μικρό μέγεθος, αλλά ο τεχνολογικός εξοπλισμός του είναι ικανός για πολλές εργασίες.

Το συγκεκριμένο mini PC είναι αρχικά διαθέσιμο μέσω πλατφόρμας crowdfunding για την άντληση κεφαλαίων προκειμένου να περάσει στη μαζική παραγωγή. Το πολύ μικρό του μέγεθος που το κάνει να μην ξεπερνά εκείνο ενός λεμονιού κεντρίζει το ενδιαφέρον, ειδικά με τα όσα γίνονται γνωστά για το εσωτερικό του. Οι πληροφορίες το θέλουν να είναι εφοδιασμένο με τον επεξεργαστή Intel Celeron J4115, ο οποίος έχει τέσσερις πυρήνες στα 10 Watt, ένα chip που δεν συμπεριλαμβάνεται στο site της Intel, αλλά αναφέρεται από την Chuwi.

Εντυπωσιακό παραμένει και το θέμα της μνήμης RAM που φιλοξενείται στο εσωτερικό του μικρού αυτού υπολογιστή, η οποία να αγγίζει τα 6 GB, με τον αποθηκευτικό χώρο να μπορεί να φτάσει έως και το 1 ΤΒ σε μορφή SSD. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να υποστηρίζεται άλλη μορφή αποθήκευσης πέρα από SSD, λόγω του περιορισμένου μεγέθους.

To mini PC αυτό μπορεί να συνδεθεί με πολλά περιφερειακά με τη βοήθεια δύο θυρών USB 3.0 Type A και μίας ακόμη θύρας USB Type C. Παράλληλα, υπάρχει θύρα HDMI, ένα microSD card reader και βύσμα υποδοχής ακουστικών για την μουσική και τη σύνδεση με ηχεία.

Πέρα από τις εξωτερικές διαστάσεις του Chuwi LarkBox, τις εντυπώσεις κλέβει το γεγονός ότι με αυτό το μικρό μηχάνημα μπορεί κανείς να εκτελέσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος διαδικασιών, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται εάν αξίζει να ξοδέψει κανείς μεγάλο ποσό χρημάτων για να αποκτήσει κάτι πιο μεγάλο. Η καμπάνια άντλησης κεφαλαίων μέσω crowdfunding θέτει ως τιμή τα 169 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή στην οποία θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά αυτός ο μικροσκοπικός υπολογιστής αφότου στεφθεί η καμπάνια αυτή με επιτυχία, είναι τα 199 δολάρια, τιμή στην οποία θα μπορούσε κανείς να αγοράσει ένα mid range smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ