Ένοπλη επίθεση στο Πλίμουθ – Λόγος για 5 ή 6 νεκρούς και τραυματίες

Συναγερμός σήμανε Πλίμουθ της Βρετανίας μετά από «περιστατικό με πολλούς νεκρούς και τραυματίες» όπως ανέφερε   η τοπική αστυνομία ενώ νεκροί είναι πέντε ή έξι άνθρωποι. 

Ο τοπικός βουλευτής των Συντηρητικών, ο Τζόνι Μέρσερ, έκανε λόγο μέσω Twitter για «τραγικό» συμβάν, πρόσθεσε πάντως πως δεν θεωρείται ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια και διευκρίνισε πως ο ένοπλος «δεν διαφεύγει».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο δράστης είναι νεκρός.

Ο αριθμός των τραυματιών – αρκετοί παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα – δεν είναι σαφής μέχρι στιγμής.

«Η περιοχή έχει αποκλειστεί» και εκτιμάται πως «η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο», σύμφωνα με ανακοίνωσή της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης.

Κάνοντας λόγο για «σοκαριστικά» γεγονότα, χωρίς να κάνει καμιά κρίση για τη φύση τους, η υπουργός Εσωτερικών των Τόρις, η Πρίτι Πατέλ, κάλεσε «τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι, να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας και να επιτρέψουν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μας να κάνουν τη δουλειά τους».

Στο σημείο του περισταστικού αναπτύχθηκαν ομάδες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων, με τον τοπικό βουλευτή των Συντηρητικών Τζόνι Μέρσερ να χαρακτηρίζει το περιστατικό “σοβαρό και τραγικό” που “δεν έχει σχέση με τρομοκρατία”.

Ο τοπικός βουλευτής Λουκ Πόλαρντ, επίσης,  έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά ανησυχητικά νέα που έρχονται από τον Κέιχαμ στο Πλίμουθ».“Παρακαλώ όλους να παραμείνουν ασφαλείς, να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της αστυνομίας”

“Ανταποκρίθηκαμε στο περιστατικό με σημαντικό αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών (HART), πολλών ασθενοφόρων, αερο-ασθενοφόρων, πολλών γιατρών και νοσηλευτών”, ανακοίνωσε η South Western Ambulance Service, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περισσότερη ενημέρωση αργότερα.